Çağımızın en büyük problemi ve çoğu hastalıklara neden olan stres, yapılacak işlerin çoğalması, dinleneceğimiz zamanın azalması, manevi değerlerimizi ihmal etme gibi durumlardan kaynaklanan özel bir haldir.
       Uzun süren stres, vücudun direncini azaltıp, kanser, kalp hastalıkları ve kolesterol gibi birçok hastalığa neden olur. Strese karşı en uygun ve rahatlatıcı adım, bulunduğumuz durumu kabullenmekten geçer. Stresin artmasına yol açan önemli etkenlerden biri de, hayatta aşırı isteklerde bulunarak ve sürekli onların peşindenkoşmaya çalışarak kendimizi gereğinden fazla yıpratmaktır. Strese karşı melisa, şerbetçi otu, papatya, rezene, anason, lavanta, fesleğen, nane, gül suyu, esmer şeker kullanılabilir. B vitamini özellikle tüketmek gerekir. Sporun ve düzenli egzersizlerin önemi çok büyüktür. Bazı taşlarında stresi yok etmeye etkisi vardır. Özellikle ametist taşı bu konuda yardımcıdır.
        Olumsuz duygular ve kötü kokularda stresi arttırırken, bazı güzel ve özel kokularda stresi azaltır. Sandal ağacı, lavanta, limon, sardunya, portakal, melisa, gül gibi kokular sinir sistemine iyi gelir.
                                                                          Prof . Dr.  Ahmet / Elmas Maranki
                                                                                               Şifalı Bitkiler

Yorum Gönder

 
Top