Bir yılda iki dini bayram vardır.
 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı
      Her bayramda iki rekat Bayram Namazı kılmak vaciptir. Bayram Namazı bir özür bulunmadığı taktirde bayramın ilk günü güneş doğduktan az sonra cemaatle kılınır.
        
             
               Bayram Namazının Kılınışı :
 " Niyet ettim Bayram Namazını kılmaya, uydum imama " hangi bayram olduğunu belirterek de niyet edilebilir. İmamla birlikte "Allah-u Ekber" deyip eller bağlanır. Sessiz olarak Sübhaneke okunur.
Sonra imam yüksek sesle, cemaatte içinden "Allah-u Ekber" diyerek eller kulaklara kaldırılır ve yan tarafa salınır. İkinci defa yine "Allah-u Ekber" diyerek eller tekrar kulaklara kadar kaldırılıp  yana salınır. Üçüncü defa "Allah-u Ekber" diyerek eller kulaklara götürüldükten sonra artık yana bırakılmayıp göbek altına bağlanır. İmam Fatiha ve sure okur, cemaatte dinler. Sonra rüku ve secde yapılıp ikinci rekata kalkılır.
      İkinci rekatta imam Fatiha ve sure okur, sonra birinci rekattaki gibi üç tekbir alınır. Bu üç tekbirde her sefer eller kulaklara götürülüp yana salınır. Cemaattekiler tekbirleri içlerinden söylerler. Dördüncü tekbirde eller kulaklara götürülmeden rükuya gidilir ve normal bir şekilde namaz bitirilir.

Yorum Gönder

 
Top