Sözlükte aldatmak, göz boyamak, oyalamak, gönlünü çalmak, batıl şeyi hak diye göstermek ve gizli işlem yapmak gibi anlamlara gelen büyü, ıstılahta, tabiatüstü âlem ile bağ kurarak yahut kendilerinde gizli güçler bulunduğuna inanmak suretiyle bazı doğal nesneler kullanarak yapılan işlerdir.
      Büyü, İslam’dan önceki toplumlarda ve dinlerde de gelecekten haber verme, tılsımla tedavi etme, cincilik ve falcılık yapmak suretiyle kehanette bulunma gibi davranışlar biçiminde kullanılmıştır. Büyü, olağanüstü etkileyici bir güç veya bilgiye sahip olduğuna inanılan kişilerce diğer bazı insanlara yapılır. İslam dini büyü yapmayı kesin olarak yasaklamış ve bunu büyük günahlar arasında saymıştır. Büyü ile meşgul olmada Allah’ın irade ve kudreti üstünde işler başarabilme iddiası vardır ki, bu, Allah’a imana zarar vermektedir.Bu sebeple büyü yapmak ve yaptırmak her ne amaç ile olursa olsun dinen yasaklanmıştır. 
       Netice olarak mutlak kudret sahibi olan Yüce Allah’ın izni olmadan kâinatta hiçbir şeyin olmayacağı bilinmeli ve O’na sığınmalıdır (Bakara, 2/102).

Yorum Gönder

 
Top