Allah Resulü (s.a.v.)’nün dünyaya   teşrifleri  miladi  takvime göre 20 nisan 571’dir.  
Bu  münasebetle  Diyanet İşleri  Başkanlığı  tarafından  ülkemizde  ve   dış temsilciliklerimizde  her yıl 14-20  nisan tarihleri  arası ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ olarak idrak edilmektedir.

       
Bu  hafta vesilesiyle yapılan konferans,  sohbet,  panel, sempozyum  ve  diğer etkinliklerde  her yıl  belirlenen  farklı  bir ana tema üzerinden Efendimiz (s.a.v.) anlatılmaktadır.

Yine  bu haftada  bireysel  ve sosyal  hayatımız açısından  önem arz  eden  temaları  aziz  milletimizin gündemine taşımaya  özelde  toplumumuzu,  genelde  ise  tüm insanlığı Hz. Peygamber’in (s.a.v.) çağlar üstü örnekliğiyle, rahmet yüklü mesajlarıyla  buluşturmak  için  gayret gösterilir. Kutlu  Doğum Haftası  vesilesiyle  yapılan bütün  etkinlikler  bu  gaye  etrafında şekillenmektedir.                        
       Peygamberimizi  anmak  bu duygu    ve düşünceleri  hatırlamaktan  bağımsız düşünülemez.  Bugün  körelmeye  yüz tutmuş  hassasiyetler,  ubudiyeti  unutmuş  zihinler,  hırs, tamah,  kibir  ve  güç  tutkusuyla   kararmış  kalpler,   benliğini  yitirmiş medeniyetinin  değerlerini  heba  etmiş  toplumlar  onun mevlidini   idrak  ederek  Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in  örnekliği ve rehberliğiyle  yeniden  doğuşa  muhtaçtır.

Yorum Gönder

 
Top